Er BDSM noget for dig?

Når man hører ordet BDSM, er der hurtigt mange der tænker grænseoverskridende, swingerklubber, læder, kæder, pisk og så videre. Mange mennesker, især kvinder, blev mere bevidste og interesserede i BDSM, da først bøgerne, og sidenhen filmserien Fifty Shades of Grey kom frem. Her blev BDSM mere ”spiseligt” for de fleste.

 Gør BDSM sex til dit eget

BDSM dækker over mange forskellige ting, og du kan ”plukke” som du har lyst til. Det er nemlig langt fra alt indenfor BDSM der tiltaler de samme personer. Nogen er til det blidere, mens andre godt kan lide det mere hårdt. Faktisk findes der næsten ingen indenfor BDSM, der er til det hele. Derfor er der også flere og flere der bliver vilde med BDSM, når først de opdager hvor alsidig en verden det faktisk er. Mange har måske været bange eller nervøse, fordi de forbinder BDSM med hård pisk og håndjern, men faktisk er det at have bind for øjnene under sex, også BDSM – og det er der mange der har kastet sig ud i.

Hvad er BDSM?

 Bogstaverne i BDSM dækker over forskellige grene.

B og D står for Bondage og Disciplin. D og S står for Dominans og Submission, og S og M står for Sadisme og Masochisme. Lad os tage det hele en af gangen.

Bondage betyder at binde fast, fastholde og fiksere. Du kan binde din partner med mange forskellige ting, reb, slips, håndjern, silkebånd og så videre. Det dækker både over at du eksempelvis binder din partners arme sammen, men også at du eksempelvis binder din partners ankler fast til sengekanten og på den måde fikserer ham eller hende. Også her er det dig selv og din partner der sætter grænserne.

Disciplin dækker over at du enten giver eller modtager en ordre. Dette er ofte noget der bliver brugt i f.eks. rollespil, hvor den ene spiller ”herskeren” og den anden spiller den underdanige. Mange der dyrker BDSM tænder enten på herskerrollen, eller den underdanige, det er sjældent begge dele der tænder.

Dominans vil sige at bestemme/dominere over en anden, nemlig den submissive. Her kan det både være fysisk dominans, og psykisk dominans. Også her er det jeres egne grænser der bestemmer. Dominans kan f.eks. blot være at du fortæller din partner hvad han eller hun skal gøre ved dig, men det kan også være voldsommere end det, hvis det er det I tænder på.

Submission er at underkaste sig og behage den der bestemmer, altså den dominante. Husk på at selvom du er den submissive, så har du stadig magten til at sige ”hertil og ikke længere”. Mange der leger med dominans og submission, har et stop ord der altid kan bruges hvis legen bliver for voldsom.

Sadisme betyder at du nyder og tænder på at se andre lide eller opleve smerte, altså du er sadist. Også her er der mange forskellige niveauer. Det kan være små smæk i numsen, men det kan også være klemmer eller skruer der påfører en noget større smerte.

Masochisme betyder at du får stor nydelse gennem smerte. Du tænder på at den sadistiske påfører dig smerte på forskellige måder.

Som du nok kan læse, så er der mange af disse grene der ”holder i hånd” med hinanden, og dette gør det også nemmere for dig at ”plukke” de grene indenfor BDSM som du tænder på. Husk du kan altid sige stop hvis legen bliver for voldsom, og det er vigtigt at du og din partner respekterer hinanden, så ingen oplever noget der er alt for grænseoverskridende.

«
»

Skriv et svar