Sådan kan du øge din online sikkerhed

Sikkerhed

Der er mange gode grunde til, at man bør øge sin sikkerhed på nettet. Din personlige data og finansielle informationer er i høj kurs. Der er heldigvis nogle relativt simple ting, som man kan gøre for at beskytte sig selv på nettet. Bliv klogere her.

Før man begynder at spille online eller downloader ting fra nettet, så bør man sikre sig, at man har styr på sin online sikkerhed. Der har nemlig aldrig været så stor en cybertrussel, som det er nu. Det gælder desværre også for privatpersoner, der bevæger sig på nettet. Derfor bør du gøre, hvad du kan for at optimere din online sikkerhed. Her får du et par tips.

Få en VPN og antivirusprogram

Det er flere forskellige typer software, som du kan installere for at øge din sikkerhed på nettet. Det er fx en VPN og et antivirusprogram. Du kan få en VPN til at beskytte dig — særligt hvis du benytter dig af ikke-sikrede netværk. Det er nemlig et af de nemmeste steder for en hacker at komme ind i din computer. Det vil give dig muligheden for at bevæge dig mere sikkert på nettet, da din IP-adresse er beskyttet. Et antivirusprogram vil i høj grad forhindre, at virus bliver installeret på dine devices, og at din data kan stjæles derigennem.

Brug stærke kodeord

Et af de bedste tips til at øge din sikkerhed på nettet er at få dig nogle stærke kodeord. Alle dine kodeord bør være unikke, helt tilfældige og relativt lange. Typisk vil de skulle være minimum otte tegn og gerne bestå af tal, numre og symboler. Derudover bør du undgå at bruge reelle ord, som du vil kunne finde i ordbogen eller som har en forbindelse til dig. Hackere har nemlig software, der kan køre tusindvis af potentielle kodeord igennem på kort tid, men helt tilfældige tal- og bogstavkoder er meget svære at bryde.

Besøg kun sikre hjemmesider

Du bør altid tænke over hvor på netter, du bevæger dig hen. Det bedste, du kan gøre, er udelukkende at besøge sikre sider. Du kan nemt se oppe ved URL’en om en hjemmeside er sikret eller ej. Der vil nemlig være en lille lås, hvis hjemmesiden er sikret. Derudover kan man bruge sin sunde fornuft til at forsøge at undgå sider, der eventuelt indeholder malware af forskellig art.

Vi bruger nettet til alting i dag, og derfor er det vigtigt, at man øger sin sikkerhed. Fx dater vi mere og mere online. Det er der heldigvis rig mulighed for. Der er masser af sider, hvor man kan finde en girlfriend experience, hvis man leder efter det. Man kan også finde sex på Amager ved at besøge en af de populære sider.

«
»

Skriv et svar